Які бувають матеріали для кросівок?

Важко уявити життя сучасної людини без такого спортивного взуття, як кросівки. Кожен у своєму гардеробі має хоча б одну пару кросівок для щоденних прогулянок або для занять спортом. Кожна з моделей, що представлена на вітчизняному ринку, може гарантувати надійність, комфорт та чудовий зовнішній вигляд. Всі ці переваги ви отримуєте, якщо вирішите купити кросівки, а носити ви їх зможете будь-де і куди завгодно.
Особливо люблять кросівки люди, котрі займаються спортом, т.к. без цього елемента екіпірування жоден спортсмен не зможе викластися на максимум, а також підвищується шанс травмування. Але, що забезпечує всі ці переваги, які матеріали використовують виробники, коли розробляють чергову пару взуття для своїх шанувальників.

Фото Які бувають матеріали для кросівок?

Верхня частина кросівок

Логічно розглядатиме конструкцію кросівка з верху. Саме ця частина призначається для захисту ноги, а також її утримання на проміжній частині підошви. Щоб забезпечити максимальну надійність та безпеку, зазвичай використовують різні комбінації штучних та натуральних матеріалів. Можна виділити три основні категорії матеріалів, які використовуються для створення верху кросівок:

  • натуральна шкіра - це еластичний, міцний і дихаючий матеріал, який чудово підтримує форму і може розтягуватися і, навпаки, стискатися залежно від умов утримання. Кросівки із натуральної шкіри коштують досить дорого. Підходить при створенні кросівок на різні сезони, особливо на зимовий осінній та зимовий період;
  • синтетична шкіра – якщо порівнювати з натуральною шкірою, то синтетичні аналоги мають більш легку і міцну структуру, а також не має властивості розтягувати або деформуватися якимось іншим способом, якщо впливатимуть зовнішні експлуатаційні обставини. Коштують такі кросівки значно дешевше, ніж моделі із натуральних матеріалів;
  • сітковий матеріал – це легкий дихаючий матеріал синтетичного походження, який виготовляється з нейлонових або поліестерових ниток, що гарантуватиме не лише легку вагу взуття, але й чудовий обмін повітря всередині. Стане ідеальним рішенням для літнього взуття.

І це лише три ключові матеріали, при цьому кожен із виробників прагне дивувати своїх шанувальників, пропонуючи унікальні розробки. Це сприяє тому, що з кожним днем з'являються все новіші та технологічні тканини та матеріали, які дозволяють досягати просто ідеальних показників. Від такої війни виграє виключно кінцевий покупець.

Проміжна підошва

Ця частина взуття є одним із ключових складових, т.к. саме вона здатна гарантувати стійкість ноги, а також амортизувати всі навантаження та удари. При виробництві такої підошви найчастіше використовують такі матеріали:

  • Філон – це легка піна, яка має чудові експлуатаційні властивості. Відрізняється гарним амортизуючим ефектом. Створюється взуття із гранул ЕВА, що дозволяє створити підошву абсолютно будь-якої форми, все залежить від того, для яких цілей створюються кросівки.
  • Поліуретан – це твердий та щільний матеріал, який відрізняється високим рівнем міцності, якщо порівнювати з іншими варіантами матеріалів для проміжної підошви. Саме твердість сприяє тому, що поліуретан стали дедалі рідше використовувати не лише при виробництві проміжної підошви, а й основної її частини.
  • Філайт – унікальний тандем гуми та філону, що є своєрідною «золотою серединою» між матеріалами, переліченими вище. Зазвичай їх використовують при виготовленні проміжного шару підошви разом з підміткою, що дає змогу значно збільшити рівень еластичності кросівок, значно зменшуючи їхню вагу.
  • EVA – відносно дешевий пінний матеріал, який відрізняється гнучкістю та легкістю. Зазвичай його застосовують для кросівок початкового рівня, т.к. повітря, розташоване всередині піни, протягом певного часу починає видавлюватися під впливом ваги людини, а підошва не може набути своєї колишньої форми. Подібна особливість сприяє тому, що матеріал рідко використовують для професійних кросівок, але для повсякденного носіння підходить.
Фото 2 Які бувають матеріали для кросівок?

Матеріал проміжної підошви зазвичай вибирається в залежності від того, для яких цілей вам потрібні кросівки. Наприклад, якщо для професійних цілей, тоді кросівки для бігу з філайт – це те, що вам потрібно.

Основна підошва

Саме підошва відповідає за те, щоб користувач нормально зміг зчепитися з різними поверхнями та є першим рівнем амортизаційного матеріалу. Завдяки різним протекторам розробникам вдалося адаптувати підошву абсолютно під різні види навантажень, а також особливостей певного виду спорту. Щодо основної підошви, то зараз виробники найчастіше використовують:

  • Чисту гуму. Являє собою з'єднання з кількох різновидів гум синтетичного та натурального походження. Найпопулярніший матеріал, який використовується для виробництва підошви під будь-який вид спортивного взуття. Гарантуватиме прекрасне зчеплення і довговічність – основні переваги. Також варто відзначити доступні ціни на кросівки з гумовою підошвою.
  • BRS 1000. Матеріал підвищеної міцності, який є гумою синтетичного походження, що взаємодіє на пару з вуглецем. Використовується в основному для основи кросівок для бігу. Підійде для спортсменів різного класу.
  • Сумішка DRC. Це чиста гума, яка має домішок добавок – найнадійніший вид гуми, який не боїться зовсім нічого. Подібна суміш стане чудовим рішенням для кросівок для тенісу чи ходьби.
  • Дуралон. Є ще однією сумішшю штучно створеної гуми, що створюється видувним методом. Недолік подібної гуми в тому, що вона досить швидко зношується, при цьому у складі є спеціальні повітряні пори, які гарантуватимуть прекрасний рівень амортизації. Часто використовується матеріал області мису.

Це основні матеріали, які можна використовувати під час створення підошви. Аналогічно все залежить саме від потреб самого спортсмена.

Застібки, шнурки та інші деталі

Різні застібки та шнурки виготовляють зазвичай із синтетичних волокон із пластиковими та металевими наконечниками. Липучка чудово поєднується з текстильною застібкою, маючи з одного боку гачки невеликого розміру, але в інший – петлі. Рідше на кросівках використовують різні пластикові та металеві затискачі з карабінами та гумки з фіксаторами.
До додаткових деталей можна віднести отвори для шнурків та устілки. Устілки зазвичай виготовляють з набивного матеріалу, також вона може бути приклеєна до підкладки або вільно вийматися. Отвори для шнурків можуть бути пластиковими та металевими.
Як бачите, сьогодні є безліч матеріалів, разом з якими можна створити кросівки абсолютно під будь-які цілі спортсменів і людей, хто потребує комфортного і зручного взуття. Незважаючи на те, що існує і так багато матеріалів, виробники щодня працюють над тим, щоб створити щось нове і досконале. А наш інтернет-магазин подбав про те, щоб ви змогли купити кросівки та інше взуття від відомих брендів на вигідних умовах, просто зателефонуйте чи залиште заявку на сайті. Лише сертифіковане взуття від виробників із доставкою по всій країні: Київ, Одеса, Львів, Миколаїв та інші області.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024