Види устілок для взуття

Сьогодні можна знайти тисячі моделей різних моделей взуття, які призначені для щоденного носіння, спорту, класичних моделей тощо. При цьому кожен з різновидів має свої особливості. Але жодна взуття не могла б стати настільки комфортною, якби не використовувалися устілки, які аналогічно представлені в неймовірно широкому асортименті. Залежно від обраного типу устілок вони здатні виконувати різні функції, гарантуючи високий рівень комфорту. Зазвичай їх поділяють на дві ключові категорії – індивідуальні та серійні. Розглянемо, які види устілок бувають і як правильно їх вибрати.

Як правильно вибрати устілки для взуття?

Наші люди зазвичай вибирають устілки для взуття, не звертаючи уваги на їхнє справжнє призначення. І це абсолютно неправильно, адже саме устілка здатна покращити якість взуття або навіть гарне взуття остаточно зіпсувати. Перш ніж купити устілки для взуття, потрібно враховувати такі критерії:

  • Амортизація та додатковий комфорт. Це найважливіший критерій вибір, т.к. при неправильному положенні ноги може розвиватися плоскостопість – неприємна недуга, яка стає причиною швидкої втоми ніг, набряклості, виникнення мозолів, зниження чутливості та зміна ходи не на краще. Під час вибору устілки обов'язково враховуйте те, що нога повинна завжди правильно перебувати в підошві та бути стійкою, потрібно вибирати устілки з огляду на ці фактори.
  • Поглинання неприємних запахів. На день нога людини виділяє до 20 мл вологи. Саме скупчення цієї вологи стає причиною, через яку з'являється неприємний запах. Потрібно подбати про те, щоб устілка не просто була у взутті, а й убирала в себе цю саму вологу, яка приносить стільки дискомфорту. Необхідно враховувати те, що волога, що виділяється, не тільки провокує виникнення неприємних запахів, але також може стати причиною виникнення різних хвороб.
  • Антибактеріальні властивості. Про неприємний запах ми знаємо, а також як з ним боротися – устілка повинна вбирати зайву вологу. Враховуючи те, що взуття починає приносити дискомфорт після появи бактерій та мікробів, потрібно подбати про те, щоб вони не могли розвиватися у взутті. Оптимально – купити устілку з волокнами срібла, що зможе вберегти ноги від появи грибка, а також взуття не приємно пахне.
  • Забезпечення тепла. Якщо ви вибираєте устілку на зиму, тоді оптимально буде віддати перевагу моделям, що зігрівають, які створюються з декількох шарів, один з яких буде створювати термічну функцію. До того ж, вони зазвичай мають вбираючу вологу і антибактеріальний шар. Ці устілки зможуть зберегти здоров'я як ніг, а й загальне здоров'я, т.к. більшість застуд з'являються саме через промерзання ніг. Пам'ятайте, що товста устілка може зробити взуття тісним – враховуйте це перед покупкою.
  • Фіксація ступки у взутті. Цей вид устілок часто відрізняється від попередніх моделей. Вони виготовляються із силікону, навіть клеяться на поверхню взуття. Зазвичай у район шкарпетки чи п'яти. За рахунок цих устілок нога не тертиметься об взуття. Потрібно пам'ятати про те, що будь-яка устілка має бути надійно прикріплена та не рухатися при ходьбі, щоб гарантувати максимальний комфорт користувачу.

Враховуючи ці критерії, ви зможете вибрати та купити устілки на вигідних умовах

Різновиди устілок для взуття

Літні устілки для взуття

Фото літніх устілок

Влітку устілки повинні не просто забезпечувати комфорт, а й боротися з активним потовиділенням, забезпечуючи ідеальну вентиляцію для ніг. Розглянемо основні різновиди літніх устілок для взуття:

  • латексні устілки з активованим вугіллям – це новинка на ринку, які відносяться до антибактеріальних моделей, які вже змогли завоювати неймовірну популярність серед покупців. Вони виготовляються зарубіжними та вітчизняними виробниками, причому вартість їх знаходиться в доступному ціновому діапазоні. Вони здатні позбавити неприємного запаху та зайвої вологи за допомогою унікальних властивостей вугілля, абсорбуючи шкідливі речовини;
  • текстильні – це універсальні устілки, які є найпоширенішими на вітчизняному ринку. Вони виготовляються з льону, махри або бавовняної тканини. Носити подібні устілки можна щодня. Зазвичай мають спеціальну бактерицидну обробку, що виключає утворення грибка. Разом із такою устілкою взуття можна носити навіть на босу ногу;
  • устілка з силікону – такі моделі активно використовують жінки та дівчата у літню пору року. Деякими навіть використовуються спеціальні вставки та подушки із силікону, який спрямований проти ковзання ноги у туфлях чи босоніжках на високих підборах. Вони фіксують ступню і не дають їй прослизнути до шкарпетки. Це дозволяє створити максимальний комфорт для ніг, забираючи зайве навантаження на зв'язки та м'язи ніг. Відрізняються протигрибковими властивостями та ідеальною амортизацією;
  • шкіряні устілки – зазвичай вони виготовляються із застосуванням декількох шарів, наприклад, верхній шар виготовлений із замші або шкіри, а нижній шар має м'який латекс. Подібні моделі не ширяють ноги, а натуральність матеріалу сприяє тому, що вони не сприятимуть появі подразнення. Товар високої якості гарантуватиме ідеальну циркуляцію повітря для регулювання температури, виводячи зайву вологу та запах, збільшуючи термін придатності взуття;
  • профілактичне гелеве взуття – таке взуття підходить для щоденного використання в робочому, спортивному та повсякденному взутті. Спеціальний сертифікований товар можна використовуватиме профілактики різних проблем, що з опорно-руховим апаратам, т.к. вони гарантують високий комфорт під час носіння взуття. Вони також виключають появу набряку та натоптишів. Вона поглинає удари під час ходьби в тих місцях, де найбільше нога цього потребує.

Кожен зможе вибрати літні устілки, враховуючи особисті переваги та особливості взуття.

Зимові устілки для взуття

Фото зимових устілок

Зазвичай зимове взуття відразу комплектується устілками та виконує всі необхідні функції. Але іноді трапляється те, що заводські устілки що неспроможні справлятися зі своїми обов'язками, т.к. швидко зношуються або надто тонкі. У цьому випадку потрібно подбати про здоров'я своїх ніг, а саме купити зимові устілки для взуття. Розглянемо основні різновиди зимових устілок:

  • повстяні – це найпростіший і найдоступніший вид устілок, вони продаються взимку фактично на кожному розі. Подібні вироби ідеально здатні вбирати вологу, мають досить тривалий термін служби, не втрачають форму при експлуатації. Відрізняються доступною вартістю. Кожен із нас знайомий з даним видом устілок ще з самого дитинства;
  • хутряні або вовняні – подібні моделі стануть ідеальним рішенням для морозної зими, в них гарантується правильна циркуляція повітря, не даючи ногам потіти, отже, замерзнути, тому завжди буде ідеальний мікроклімат для ваших ніг;
  • Багатошарові устілки - такий вид устілок з'явився відносно давно і набув максимальної популярності серед рибалок і мисливців, вони зазвичай складаються з декількох шарів: полімерний, пробковий і вовняний. Саме цій гарантує, що вони неймовірно теплі та довговічні.

Настільки широкий асортимент сприяє тому, що ви гарантовано не замерзните взимку і підберете для себе оптимальне рішення. Пам'ятайте, що устілки потрібно правильно вибирати, враховуючи вищевикладені рекомендації та забезпечити правильний догляд.

Ортопедичні устілки для взуття

Фото ортопедичних устілок

Це ми розглянули стандартні устілки, але також бувають різні патології та хвороби, тому необхідно купувати правильно підібрані устілки. Перед тим, як купити якийсь вид устілок з ортопедичного класу, обов'язково необхідно проконсультувати у лікаря. Вони бувають 4 видів:

  • Повна устілка-супінатор. Зазвичай подібні моделі використовуються з метою лікування та профілактики різних видів плоскостопості. Зазвичай вони надають у вигляді комбінованих або поздовжніх устілок, відповідають певному розміру стопи, закриваючи всі відділи. Зазвичай використовуються для закритого взуття, т.к. тільки в цьому випадку вони стають непомітними.
  • Підп'ятник. Застосовується така устілка лише у тому взутті, де закрита задня частина. Це дає можливість знизити рівень навантаження на п'яту, а також є ідеальним засобом для лікування та профілактики тріщин на п'ятах та шпорах. Стануть корисним доповненням до вашого взуття, якщо деформований гомілковостопний суглоб або кінцівки мають різну довжину.
  • Вкладиш пелот. Подібні устілки активно застосовуються, щоб підтримувати лише окрему ділянку стопи, яка відноситься до проблемних зон. За рахунок подібного взуття можна завантажити ту частину ноги, яка найбільше втомлюється під час ходьби чи стояння. Також вони використовуються під час ізольованих патологій і можуть використовувати в літньому відкритому взуттям.
  • Напівстілка. Вони бувають поперечними, поздовжніми та комбінованими. Найчастіше така устілка менша, ніж розмір стопи. По функціональності вони аналогічні першому виду, та його застосування можливе навіть у відкритої взуття, т.к. вони повністю закриваються з допомогою стопи.

Як бачите, виробники пропонують досить широкий асортимент устілок для літа, зими та тих, хто має проблеми з опорно-руховим апаратом. У нас в інтернет-магазині ви не зможете купити устілки, але зможете купити купити комфортне взуття від відомих брендів на вигідних умовах. Співпрацюємо безпосередньо з виробниками, тому лише сертифікований товар та ціни на 10-15% нижчі, ніж в інших магазинах. Для оптових покупців та постійних клієнтів пропонуємо знижки. Доставку проводимо по всій території України, а також допоможемо підібрати оптимальне рішення з огляду на побажання та фінансові можливості.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024