Догляд за взуттям - основні правила

Незалежно від того, купуєш кросівки, кеди, черевики або туфлі, мимоволі запитуєш себе : як правильно доглядати взуття? Адже при неправильному догляді взуття досить швидко втрачає свій первинний зовнішній вигляд – зазвичай для цього достатньо лише 2 років, якщо йдеться про якісне шкіряне взуття і буквально 1 рік, якщо взуття з менш надійних матеріалів.

Якщо знати основні правила та рекомендації догляду за взуттям, цей термін значно можна продовжити, іноді навіть у кілька разів. Ретельне очитування від бруду, просочення поживними кремами та водовідштовхувальними засобами – всі ці способи дають можливість зберегти зовнішній вигляд взуття на довгий час.

 Фото догляду за взуттям: основні правила та рекомендації

Основні правила догляду за взуттям

Спочатку необхідно правильно вибрати взуттєву пару. Досить часто людина купує взуття за принципом «розносяться». Це абсолютно неправильне рішення. Виріб має бути міцним і точно укладатися у розмір ноги – не більше та не менше. Якщо пара відчутно натискатиме, то це не тільки незручно, а й фактично гарантія того, що згодом у взутті потріскаються шви.

Важливим фактором вибору є сезонна відповідність вибору – не потрібно безглуздо розраховувати на те, що взуття зможе прослужити протягом тривалого часу, якщо використовувати літні туфлі замшеві в дощовий осінній сезон. Час дощів має на увазі постійний бруд і вологу на вулицях. Це у свою чергу гарантуватиме те, що взуття буде стабільно забрудненим, що не зможе витримати дану пару взуття.

Необхідно очищати та обробляти взуття корисною для неї хімією. Кожен матеріал має власні правила очищення. Наприклад, нубук та замшу можна чистити від плям виключно тоді, коли вона суха. Щоб видалити бруд, необхідно використовувати спеціальні щітки. А ось звичайна гладка шкіра без проблем очищується за допомогою вологої ганчірки. Спеціально призначені креми, просочення і спреї покликані захистити взуття від швидкого зносу, зберігаючи первісний зовнішній вигляд на багато років. 

Не варто забувати про таке важливе питання, як міжсезонне зберігання – не можна її зберігати на балконі або близькому до вулиці середовищі. Винятково в тому місці, де враховуватимуть особливості матеріалу виробу.

Правила догляду за взуття з натуральної шкіри

Шкіра є натуральним матеріалом, який може похвалитися просто неймовірними властивостями. Але навіть такий міцний, надійний і гнучкий матеріал потребує спеціального догляду. Якщо шкіряне взуття було очищене, необхідно його протерти за допомогою ганчірки з тканини із простою водою або мильним розчином. Сушіння триває до доби при кімнатній температурі.

Далі потрібно обробити взуття за допомогою спеціального крему - ідеальним рішенням стане крем з ефектом фарбування для шкіри. Навіть якщо на поверхні виробу будуть різні подряпини, тонкий шар крему зможе приховати різні дефекти. Щоб надати взуття блиск, потрібна спеціальна серветка для полірування. Як інструмент обробки також використовується спеціальна губка.

Правила догляду за взуттям із лакової шкіри

Лакова шкіра – це не найпрактичніший виріб. Подібні поверхні потребують значної уваги та трепетного догляду. Насамперед, необхідно пару ретельно очистити за допомогою щітки. Якщо потрібно почистити лакове взуття або повернути втрачений після прогулянки блиск, потрібно використовувати м'яку серветку.

Якщо зважати на той факт, що подібне рішення є не найстійкішим до зовнішніх факторів, то таке взуття не потрібно використовувати регулярно, особливо в сезон дощів, морозну погоду чи спеку. Для догляду за шкірою лакового типу бажано використати спеціальні креми. Подібні вироби можна обробляти гліцерином або касторовою олією. Це дозволяє захистити взуття від подряпин та різних зовнішніх факторів.

Правила догляду за взуттям із нубуку та замші

Абсолютно вся ворсова шкіра – нубук, замша та велюр чудово виглядають, при цьому потребують особливого догляду. Обробляти та чистити подібне взуття можна виключно у сухому вигляді. Щоб очистити від бруду та пилу, використовується спеціальна щітка для нубука та замші. Якщо забруднення серйозне і залишило плями, що в'їлися, тоді оптимальним рішенням стане прогумована тверда щітка з «пальчиками».

Фото догляду за взуттям взуттям: основні правила та рекомендації

Для високого ворсу замшевої поверхні це єдиний спосіб видалити пляму. Перш ніж приступити до очищення, рекомендується підтримати виріб над парою, що значно розм'якшить матеріал та розчинить забруднення, що зробити процес обробки значно простішим та легшим. Щоб позбавити ворсисту поверхню від пилу, використовується спеціальна серветка.

Якщо рівень забруднень критичний, можна використовувати очищувач взуття або піну. Підходить навіть звичайний порошок, який потрібно розвести у теплій воді, після чого обробіть виріб захисним шаром. Іноді потрібно поновлювати колір взуття з урахуванням ворсової шкіри. Оптимально використовувати спрей, що відновлює, з нубука і замші. А в дощову погоду потрібно не забувати проводити обробку ворсистої поверхні за допомогою водовідштовхувального просочення, або з використанням спеціального воску.

Правила догляду за взуттям із текстилю

Це найвибагливіше взуття в плані догляду. Мокасини, кеди та кросівки з тканини досить просто чистити. Більше того, текстильний матеріал можна прати, що вигідно відрізняється подібне взуття від шкіряних виробів, які потребують дбайливого відношення. Однією з основних вимог – не можна замочувати, особливо у гарячій воді. Якщо взуття довго перебуватиме в таких умовах, то тандем порошку та гарячої води призведе до того, що підошва відклеїться.

Не потрібно намагатися відбілювати білу тканину – вона може пожовкнути. Іноді фахівці не рекомендують прати, а просто робіть чистку лицьової частини матер'яного взуття, використовуючи господарське мило або пральний порошок. Також можна використовувати зубну щітку для очищення поверхні кросівок. Якщо потрібно вивести якісь плями, що в'їлися, тоді краще використовувати спеціальну хімію.

І кілька додаткових порад…

  • Сушіння взуття займає від 24 до 48 годин. Саме тому добре мати кілька пар для повсякденного носіння - ви матимете, що одягти, поки інша пара сушиться.
  • Взутися лише з використанням ложки. В іншому випадку задник швидко втратить форму і обминається, а взуття перестане фіксувати гомілковостоп, що часто призводить до травм.
  • Вчасно робіть ремонт. Якщо потрібно поміняти набійки, то відразу ж йдіть змінювати, не тягніть - це буде продовжувати життя парі взуття.
  • Одразу очищайте бруд. Якщо ви заходите з вулиці до приміщення, то одразу позбавляйтесь від бруду. Увечері видалити бруд значно простіше, ніж уранці.
  • Немає універсальних засобів. Обробляйте взуття тільки тими матеріалами, які підходять індивідуально для взуття.
  • Взуття має бути чистим і просушеним, а також завжди використовуйте взуттєві колодки.

Якщо дотримуватися цих правил, ваше взуття прослужити протягом тривалого часу, не втративши привабливості. Інтернет-магазин «Світ взуття» подбав про те, щоб ви змогли купити взуття якісне взуття, яке при правильному догляді зможе прослужити тривалий час. Завжди допоможемо вибрати відповідне рішення, а також детальніше розповімо про те, як доглядати обране взуття. Лише сертифіковане взуття від відомих брендів. Доставку здійснюємо у будь-яку точку України.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024