Догляд за черевиками

Зима здатна зачарувати своєю красою дорослого та дитини. Незалежно від віку, необхідно подбати про правильний гардероб, щоб зимовий період провести не в ліжку з температурою 37 і вище, а насолоджуватися прохолодним повітрям і снігопадом. Яке ж взуття має бути у жителів країн, де характерні суворі та холодні зими. Адже хочеться не лише забезпечити себе теплом та комфортом, але також виглядати стильно. Серед такого широкого асортименту, як зручні кросівки, уггі і т.д., найкращими залишаються черевики. Популярність бренду сприяє тому, що назва вже стає номінальною і асоціюється зі зручним взуттям.

З'явилися подібні черевики на території Америки відносно недавно, але з кожним роком користується все більшою популярністю по всьому світу. І це не дивно, адже вони виглядають стильно, забезпечуючи користувачеві максимальний комфорт. Відкритим залишається питання, як правильно доглядати взуття, щоб воно протягом тривалого часу могло гарантувати комфорт для ваших ніг, а також не втратили свій привабливий зовнішній вигляд. Як їх відчистити в домашніх умовах, а що не варто робити, щоб не зіпсувати ніжного матеріалу, з якого вони були створені.

Основні правила догляду за черевиками

Захищаємо черевики від води

Зазвичай виготовляється таке взуття з нубуку – це відносно вибагливий матеріал, який є шкірою з дрібним ворсом, що обробляється унікальним чином. Як і класична в нашому розумінні шкіра, нубук не переносити поду, тому подібні черевики зміг зберегти свою «природну» привабливість тільки в тому випадку, якщо ви покриєте їх за допомогою водовідштовхувальних засобів, які не дозволяють воді вбиратися.

Це сприятиме тому, що вода не вбиратиметься всередину взуття, а просто скочуватиметься по поверхні черевиків. Якщо ви хочете гарантувати взуттю максимальний комфорт, необхідно вибирати засоби, спеціально створені для нубука, а не для гладкої шкіри. Це не тільки дозволить зберегти зовнішню привабливість взуття протягом тривалого часу, але й забезпечить максимальний комфорт під час прогулянок – вам не доведеться ходити з мокрими ногами.

Фото Догляд за черевиками

Як почистити черевики вдома?

Якщо в процесі експлуатації черевики вимазали, тоді потрібно їх правильно почистити. Не потрібно їх кидати в машинку чи починати чистити різними щітками. Ніжний матеріал черевиків може не витримати таких експериментів. Для чищення взуття від бруду необхідно використовувати спеціальні щітки для нубука. Попередньо потрібно дати пляму висохнути, після чого гумовою стороною щітки протерти його.

Можна використовувати стандартну пральну гумку, яка знаходиться на звороті простого олівця. Все ж таки для догляду за черевиками краще використовувати спеціально призначену гумку для нубука, щоб видалити розлучення та п'ята з мінімальними зусиллями. Пінка для очищення нубука дає змогу впоратися із більш серйозними забрудненнями. Незалежно від гумки, починайте очищення тільки після того, як черевики стануть повністю сухими.

Підошва виготовлена із звичайної гуми, тому очищення можна проводити звичайним способом – досить просто протерти вологою ганчіркою або проточною водою. Бажано тільки не намочити верхню частину черевиків – це може не найкраще позначитися на зовнішньому вигляді черевиків.

Як правильно сушити черевики?

Жіночі та чоловічі черевики неймовірно комфортні під час носіння – у них не жарко у приміщенні та не холодно на вулиці, що забезпечує якісний «дихаючий» матеріал. Крім цього, черевики не пропускатимуть вологу, що дає можливість ногам залишатися сухими навіть у найнеприємнішу погоду.

Але при тривалій ходьбі по сльоті, калюжа, що раптово виявилася, під ногами або глибокий кучугур призведе до того, що черевики можуть повністю промокнути. Сушити такий матеріал потрібно в теплому приміщенні, але далеко від прямих джерел тепла, типу батарея, камін і т.д. Прискорити процес сушіння може наповнений пакет з рисом або зім'ятий папір, який потрібно час від часу міняти, залежно від рівня вологості. Також можна використовувати спеціальне обладнання, призначене для сушіння.

Як відновити зовнішній вигляд черевиків?

Таке взуття здатне служити вірою та правдою протягом багатьох років. Але з часом вони втрачають свою природну привабливість - тьмяніють і втрачають стильний вигляд. Ваше завдання – повернути їм колишню свіжість. З цією метою користувачеві необхідно очистити їх від бруду та плям за допомогою спеціальної гумки, яку ми розглядали вище.

Найстійкіші розлучення та плями можна вивести за допомогою ганчірочки, змоченої в розчині з додаванням нашатирного спирту. Протирати черевики потрібно доти, поки розлучення не пропадуть. Після цього потрібно буде дати черевик висохнути і вже на сухі черевики нанести спеціальну фарбу для нубука рідного кольору для черевиків. Розпорошувати фарбу потрібно безпосередньо по поверхні взуття, або нанести на губку і протерти необхідну ділянку. Коли нанесли фарбу, дайте їй висохнути, після чого знову обробіть за допомогою водовідштовхувального спрею і вперед підкорювати зимові вулиці у стильних та комфортних черевиках.

Фото Догляд за черевиками

Якщо дотримуватися цих правил, ви зможете забезпечити своїм черевикам правильний догляд, а вони тільки радуватимуть своїм зовнішнім виглядом та комфортом. Наш інтернет-магазин пропонує купити зимові черевики на вигідних умовах, достатньо просто зробити вибір моделі, розміру та оформити покупку, або просто зателефонувати до нас. Завжди готові допомогти підібрати відповідну модель, враховуючи цілі, переваги та фінансові можливості. Пропонуємо тільки сертифіковане взуття від виробника, яке має міжнародні сертифікати якості. Доставка здійснюється по всій території України: Львів, Одеса, Миколаїв, Харків та інші області.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024