Різновиди спортивного взуття

Спортивне взуття щільно увійшло в життя сучасної людини. Її обирають маленькі та дорослі, дівчатка та хлопчики, бізнесмени та спортсмени – абсолютно кожен, хто зміг оцінити переваги, які може забезпечити таке взуття. Проблема полягає в тому, що універсального спортивного взуття не існує, тому всесвітньо відомі дизайнери та інженери працюють над тим, щоб створити кросівки або кеди, які стануть чудовим рішенням для певного завдання.
Ваше завдання - це правильно підібрати кросівки, щоб вони впоралися з необхідним завданням. Пам'ятайте, що біг по дерев'яній підлозі в спортзалі відрізняє від бігу по траві, біг і стрибки по-різному задіють стопу, а ще є велосипед, похід і багато іншого, для чого потрібно підібрати саме її ідеальну пару взуття. Давайте розглянемо з вами, які види спортивного взуття.

Основні різновиди спортивного взуття

  • Вібрами. Це трекінгові черевики, які відносяться до спеціального взуття та призначаються для активного переміщення нерівними покриттями. Активно використовуються мисливцями та туристами.
  • Кеди. Взуття спортивного класу, яке спочатку створювалося для занять спортом, після чого їх почали використовувати у повсякденному житті. Підошва виготовляється виключно із гуми. Може бути рифленою або гладкою.
  • Сліпони. Практичне та легке взуття без шнурівки, верхня частина яких виготовляється з парусини та гумової підошви, що забезпечуватиме довговічність взуття та практичність під час експлуатації.
  • Снікерси. Це свого роду «золота серединка» між кедами та кросівками. Зазвичай має товсту підошву, тому має прекрасні амортизуючі властивості.
  • Хайтопи. Високі кросівки, що мають шнурівку спереду вгору або з липучками. Можуть бути тупленими, залежно від ваших цілей та переваг.
  • Чешки. Їх складно віднести саме до розряду спортивного взуття, як кеди та кросівки, але вони також використовуються під час занять спортом – гімнастика, танці тощо. Є м'які тапочки без шнурівки.

Відмінності спортивного взуття з виду спорту

  • Кросівки для бігу. Це одні з найлегших представників з числа кросівок, що мають м'яку шкарпетку і добре амортизуючу п'яту. Можуть гарантувати комфорт під час бігу, захищаючи суглоби від пошкоджень.
  • Кросівки для фітнесу. Тренувальні кросівки повинна мати рівномірну підошву, іноді з амортизуючим носком і п'ятою. Спеціальна підкладка ідеально фіксує їх на нозі.
  • Кросівки для баскетболу. Це високі хай-топи, що дає можливість чудово зафіксувати гомілковостоп. Чи не підходять для щоденних прогулянок, т.к. обмежують рух ноги і підошва виготовляється з матеріалу, що швидко стирається.
  • Футбольні кросівки. Використовуються бутси, які відрізняються покриттям, для якого вони призначені. Визначити це можна за маркуванням, наприклад, HG – тверде природне покриття, ID – бутси для футбольного залу, TF – земля, гравій чи сніг, FG – синтетичне чи природне покриття.
  • Кросівки для тенісу. Досить стійка модель взуття, яка має розширені бічні частини. Протектор підошви має підвищену зчепленість з поверхнею і прекрасні амортизаційні властивості. 
  • Взуття для скейту. Це спеціальний вид кросівок, який має рівну і міцну конструкцію, щоб чудово зчіпатися з поверхнею скейту. Прекрасно підійдуть кеди Vans, які відрізняються стійкою підошвою з рифленою поверхнею.
  • Кросівки для спортивної ходьби. Подібне взуття повинне мати м'який верх і рифлену підошву, щоб чудово зчіплятися з поверхнею матеріалу, по якому спортсмен ходить.
  • Взуття для гольфу. Таке взуття має спеціальні шипи та стабілізатори, які дозволяють спортсмену зберегти рівновагу під час свінгу.
  • Взуття для бейсболу. Унікальні кросівки, які, як і бутси, мають шипи та досить високі, щоб фіксувати гомілковостоп.
  • Кросівки для спортзалу. Подібне взуття повинне мати підошву з невеликим протектором, що забезпечуватиме ідеальне зчеплення з рівною підлогою.
  • Кросівки для їзди на велосипеді. Це взуття, призначене їзди велосипедом, не має шнурків. Мають спеціальну тверду підошву, щоб забезпечити хороший контакт з педалями.
  • Взуття для боротьби. Ще їх називають «борцівки», які призначаються для боротьби на спеціальному м'якому покритті. Прекрасно фіксується на нозі, захищаючи гомілковостоп.
  • Кросівки для альпінізму. Це чіпкі та м'які кросівки, які призначаються для підйому на скелясті поверхні.
Фото спортивних кросівок

Як бачите, асортименти спортивного взуття просто неймовірно величезний, тому іноді досить складно зробити правильний вибір. При виборі необхідно враховувати власні переваги та цілі, з якими ви використовуватимете взуття.

Де купити спортивне взуття в Україні?

У свою чергу інтернет-магазин «Світ Взуття» подбав про те, щоб ви змогли купити спортивне взуття на вигідних умовах досить просто зателефонувати до нас або залишити заявку на сайті. Наш інтернет-магазин співпрацюємо безпосередньо з відомими брендами, тому саме у нас ви маєте можливість купити не лише сертифіковане взуття, а й зробити це на максимально вигідних умовах. Розуміємо, що зробити самостійний вибір досить складно, тому завжди готові прийти на допомогу, підібравши ідеальне рішення з огляду на цілі, переваги та фінансові можливості покупця. Доставляємо товар у будь-яку точку України: Харків, Одеса, Луганськ, Миколаїв та інші. Для постійних клієнтів знижки.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024