Яке взуття потрібне дитині протягом року?

Потреби дітей зростають не щодня, а щогодини, тому одним із головних завдань батьків є своєчасне забезпечення дитини всім необхідним для нормального розвитку. Це стосується не тільки навчальних книг, що розвивають ігор або іграшок, а й дитячого взуття..

Саме цей елемент дитячого гардеробу потребує особливої уваги, оскільки ніжки вашого малюка ростуть дуже швидко. Якщо дорослі можуть ходити в одних 2-3 роки, то дитині може знадобитися інший розмір взуття вже протягом року. Звичайно нові туфлі автоматично означають нові витрати і втрату часу на пошуки бажаної пари.

Але якщо правильно визначити потрібну кількість взуття для дитини на рік, можна легко уникнути незапланованих витрат. Так ви не тільки вбережете свій сімейний бюджет, але й зможете витратити заощаджений час на цікавий відпочинок із вашим чадом.

Фото взуття для дитини

Критерії вибору дитячого взуття

Перед тим як складати список дитячого взуття на рік, варто дізнатися, яким критеріям воно має відповідати. Адже здоров'я дітей завжди має бути на першому місці, а взуття – це категорія товарів, яка може нашкодити організму дитини, що ще формується.

Пропонуємо до вашої уваги 7 головних вимог, які допоможуть визначити якість дитячих моделей.

Гнучкість підошви

Для формування правильної ходи особливе значення має гнучкість переднього відділу взуття. Саме від нього залежить рівень амортизаційного захисту та правильність розподілу навантажень. Якщо цей відділ недостатньо гнучкий, підвищується ризик викривлення ходи. Крім цього, важливо купувати моделі з рифленою підошвою. Така поверхня унеможливлює ковзання і робить підошву гнучкішою.

Вага

Оскільки у дітей ще не сформовано опорно-руховий апарат, вазі варто приділяти особливу увагу. Він повинен викликати в дитини дискомфорт. Наприклад, якщо малюк тільки вчиться ходити, важкі черевики тільки заважатимуть навчанню.

Форма

Для дітей слід обирати взуття ергономічної форми. Дитячі ніжки мають одну важливу особливість - частина п'яти вузька, а передня трохи розширена. Ергономічна форма створена з урахуванням таких особливостей, що створює комфортні умови носіння. Більше того, подібна будова взуття сприяє правильному розвитку стоп.

Не менш важливим елементом дитячих моделей є регулювання повноти охоплення. У дітей може суттєво відрізнятись повнота стоп, тому взуття повинне мати елементи регулювання: шнурки, липучки або пряжку.

Задник

У цьому віці важливо не тільки забезпечити правильний розвиток стопу, але вжити необхідних заходів щодо профілактики плоскостопості та інших видів деформації. Щоб досягти цих цілей, важливо купувати взуття, яке правильно фіксуватиме п'яту і гомілковостопний суглоб. У таких моделях обов'язково мають бути тверді високі задники. Саме вони можуть виключити можливість появи різних деформацій ніг.

Крім зазначених особливостей, дитяче взуття також повинно:

  • бути якісною;
  • мати хороші амортизатори;
  • бути безпечною.
Фото взуття для дітей

Отже, ми розібралися з вимогами до дитячого взуття, тепер переходимо до розбору необхідних моделей за сезонами. Так вам буде простіше порахувати потрібну кількість взуття для вашого чада на рік.

Скільки пар взуття потрібно дитині взимку?

Взимку погода завжди мінлива. Часто бувають ситуації, коли вранці мороз та сніг, а по обіді все розтанула, і під ногами утворилася сльота. У таку погоду шкіряні черевики або чоботи промокають натуральною підкладкою дуже швидко, а за ніч не завжди встигають висихати.

З цієї причини потрібно мати ще одну запасну пару, бажано вологостійку. Для цієї мети підійдуть термо чи дутики. Якщо за прогнозом очікуються сильні та довгі морози, то зігріти дитячі ніжки допоможуть валянки чи уггі.

Які моделі придбати дитині у міжсезоння?

У цей час року погода також не відрізняється стабільністю. Міжсезоння зазвичай характеризується різким перепадом температур та часом підвищеною вологістю. У період осінь-весна важливо придбати легші моделі порівняно із зимовим взуттям.

Середньодобова температура цього сезону часто знаходиться в районі нуля, а в зимовій парі черевиків чи чобіт дитині буде спекотно. В результаті ноги пітніють, що часто спричиняє застуду та інші захворювання. У демісезонному взутті використовується спеціальний матеріал, який зберігає оптимальний температурний режим у вказаних погодних умовах.

Якщо температура повітря піднімається вище 15 градусів, можна одягати дитячі туфлі. Вони представлені у величезному асортименті і включають відкриті та закриті варіанти, моделі з прикрасами, легкі балетки та багато інших.

Щоб забезпечити комфортне носіння у різних погодних умовах, варто придбати 2-3 пари такого взуття. На особливу увагу заслуговують гумові чоботи. Без цього взуття не обійтися тим батькам, чиї діти люблять стрибати по калюжах після дощу.

Фото взуття з дітьми

Скільки моделей взуття купити влітку?

На перший погляд проблем із купівлею літнього взуття виникнути не повинно. У цей період температурний режим майже завжди стабільний, і багато хто думає, що дитині потрібна мінімальна кількість взуття. Але на практиці виходить зовсім інакше.

Універсальним літнім варіантом для дітей є сандалі чи босоніжки. Ці моделі відрізняються легкістю та комфортом. У таких виробах нога не потіє, що позитивно впливає на здоров'я кінцівок. Але навіть до такого взуття є кілька вимог.

Її потрібно вибирати з урахуванням порад педіатрів. Наприклад, безпечні та зручні босоніжки повинні добре облягати стопу. Крім цього, на взутті повинні бути елементи регулювання обхвату (липучки, шнурівка).

Для урочистих випадків слід взяти окрему пару, яка може мати елементи прикрас. Окремо варто розглянути спортивне взуття, оскільки одне з будь-яких дитячих занять влітку – це гра на свіжому повітрі. Якщо ви плануєте подорож на дачу або море, то для спекотної погоди дитині підійдуть в'єтнамки або шльопанці.

Які види взуття підійдуть для   вдома?

На завершення переліку варто згадати також взуття для носіння в домашніх умовах. До того ж наявність домашніх тапочок – це обов'язкова умова для відвідування дитячих садків. Подібні вироби представлені у великому асортименті. Їх можна придбати у будь-якому спеціалізованому магазині. Головне – правильно визначити розмір, щоб дитині було зручно ходити.

Як бачите, список вийшов не маленьким, але до нього входять лише необхідні варіанти. Якщо ви хочете забезпечити своє чадо взуттям на всі випадки життя, і не витрачати сили на пошук нової моделі в невідповідний момент, тоді зверніть увагу на наші рекомендації.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024