Як вибрати зимове взуття?

Для багатьох зима є часом нескінченних компромісів між стильним зовнішнім виглядом та комфортом. І зимове взуття не є винятком. Всі, хто слідує модним тенденціям, часто вибирають черевики або чоботи, представлені на сторінках відомих глянцевих журналів, забуваючи про практичну сторону питання. Красива картинка приваблює захоплені погляди, чим посилює бажання купити саме модну, а не теплу модель.

Але чи буде такий вибір правильним? Звичайно, зовнішній вигляд зимового взуття є одним з основних умов вибору, але він не повинен стати вирішальним. Адже вибираючи взуття виключно на вигляд, ви піддаєте свої ноги ризику отримати обмороження та травми. А обмороження ніг, у свою чергу, викликає більш важкі наслідки, такі як грип і застуда.

Ну і кожен погодиться, що неможливо виглядати впевнено та привабливо, якщо ноги постійно замерзають, промокають або виникає інший дискомфорт від холоду. На щастя, знайти оптимальний варіант взуття, яке поєднує в собі зручність та стиль зовсім не складно. Для цього достатньо дотримуватися кількох простих порад, які ми розберемо нижче.

Звертаємо увагу на утеплювачі

Зима – це пора року, коли стовпчики термометра рідко піднімаються вище нуля, а за вікном ми періодично бачимо кучугури та сльоту. Головним вашим завданням у цей період має стати утеплення, у тому числі й ніг. Щоб досягти цієї мети, варто купувати взуття з правильним утеплювачем:

Фото штучне хутро
  • натуральне хутро;
  • штучне хутро;
  • натуральне набивне хутро;
  • штучні утеплювачі;
  • матеріал, який використовується у моделях «євро-зима».

Щоб підібрати для себе оптимальний варіант, слід детально розглянути кожен із них.

Натуральне хутро

Матеріал вважається одним з кращих утеплювачів, оскільки він чудово зберігає тепло всередині чобіт чи черевиків, не створюючи ефект парника. Усередині взуття з таким утеплювачем утворюється повітряний прошарок, який перешкоджає остиганню ноги. Завдяки підпушку також підтримується нормальний повітрообмін.

Правильна циркуляція повітря у взутті виключає запотівання ніг, відповідно, перешкоджає появі різних захворювань. Ще одна важлива перевага натурального утеплювача – можливість сміливо вдягати хутряні чоботи навіть у сильні морози.

Штучне хутро

Є не вдалим варіантом утеплювача, оскільки гірше утримує тепло, і не може забезпечити повноцінний повітрообмін. У такому взутті ноги потіють, а потім сильно замерзають, що не найкраще позначається на їхньому здоров'ї. Відрізнити штучне хутро від натурального можна за яскравим яскравим відблиском.

Натуральне набивне хутро

Утеплювач є тим же хутром, але в даному випадку він нашитий на основу з тканини. Відрізнити його від попереднього матеріалу просто - потрібно розсунути ворс у внутрішній частині взуття, і подивитися, чи нитки не проглядаються. Чоботи з таким хутром стануть ідеальним варіантом для невеликого зниження температур та сильних морозів. Головна перевага натурального набивного хутра – швидке висихання після промокання.

Штучний утеплювач

Такий матеріал є досить поширеним варіантом утеплювача. Прикладом цього може бути тинсулейт. Найчастіше взуття із утеплювачем штучного походження роблять виробники, що спеціалізуються на виготовленні взуття для активних занять. Пояснюється це тим, що подібні матеріали для утеплення швидше висихають і менш схильні до впливу вологи.

З видами утеплювачів ми розібралися. Далі розглянемо інші особливості зимового взуття.

Яким має бути якісне зимове взуття?

Щоб правильно вибрати модель для зимового сезону, слід звернути увагу на такі її елементи:

  • устілка;
  • підошву;
  • прошивку;
  • матеріал;
  • шнурівку.

Кожен із них повинен відповідати певним критеріям, інакше взуття не забезпечуватиме необхідний рівень тепла в холодну пору року.

Фото зимових черевиків

Устілки

Вибираючи зимові черевики чи чоботи, потрібно уважно оглянути та помацати устілку. Вона повинна бути щільною та утепленою, що дозволяє зберегти необхідне тепло всередині. Якщо ж устілка тонка і тендітна, то холодне повітря легко проникне всередину взуття та остудить ногу.

Підошва

Зимове взуття з неправильною підошвою часто стає основною причиною травм та пошкоджень. Перш ніж купувати пару, що сподобалася, варто поглянути на нижню частину виробу. Гладка підошва у разі категорично заборонена. Вона не створює зчеплення із поверхнею, тому падіння просто неминуче.

Хороше зимове взуття повинне обов'язково мати протектор, який перешкоджатиме ковзанню, оберігаючи вас від травм. Додатковими елементами захисту від падінь можуть бути стійкі широкі підбори, а також еластична підошва.

Такий підбор забезпечує рівномірний розподіл ваги, що дозволяє утримати рівновагу під час ковзання. Еластична підошва вигідна тим, що вона не стане кам'яною за сильних морозів.

Прошивка

Надійне кріплення підошви до верхньої частини взуття є запорукою довговічного та надійного носіння. Це стосується будь-яких видів взуття, зокрема й зимових варіантів. Щоб перевірити, наскільки міцно скріплені матеріали між собою, потрібно оглянути стібки. Чим менша довжина кожної з них, тим гірша взуття. Існує велика ймовірність того, що вироби швидко порвуться.

Матеріал

Для зимового періоду варто вибирати взуття із натуральної шкіри. Природно, за такі вироби доведеться віддати чималі гроші, але це того варте. Один раз, витративши велику суму, ви позбавите себе зайвих витрат на ремонт неякісних моделей, а то й зовсім на покупку нової пари. 

Якщо ви вибираєте замінник шкіри або неякісну шкіру, будьте готові до того, що буквально через кілька тижнів носіння на взутті з'являться тріщини. Саме вони стають причиною швидкого промокання та замерзання ніг.

Щоб позбавити себе таких наслідків слід завжди перевіряти якість матеріалу. Для цього вам потрібно загнути носок взуття до халяви, і одразу відпустити. Чим швидше складка розгладиться, тим вища ймовірність придбати якісне взуття.

Шнурівка

Вибираючи зимове взуття, варто також звернути увагу на якість шнурівки та кріплення язичка. Саме ці елементи перешкоджають попаданню снігу в черевики та чоботи. У якісно виконаних моделях язичок з обох боків укріплений додатковими спеціальними вставками.

Як вибрати відповідний розмір зимового взуття?

фото - Чорні черевики CAT (Катерпіллер) на нозі.

Під час пошуків відповідних моделей на зиму варто враховувати як характеристики вищевказаних елементів, а й розмір. У разі зимових моделей вибір потрібного розміру трохи ускладнюється, оскільки слід пам'ятати про невеликий запас, який необхідний для утеплювача.

Крім цього слід уважно вивчити особливості своєї ноги, оскільки цей фактор часто стає вирішальним під час вибору взуття. Якщо ви купуєте взуття у звичайних магазинах або на ринку, то визначити потрібну модель можна шляхом приміряння.

Але якщо ваш вибір зупинився на інтернет-магазині, тоді вам потрібно знати:

  • ширину халяви;
  • висота підйому.

Не зайвим буде приміряти кілька моделей без застібок, і визначити підходять вони вам чи ні. Що ж до ширини халяви, вона визначається шляхом вимірюванням охоплення ноги. Цей параметр слід обов'язково уточнювати у менеджерів інтернет-магазинів.

Так само важливий визначення розміру підйом ноги. Якщо у вас він високий, то, напевно, ви неодноразово стикалися з проблемами в процесі вибору відповідної пари. У цьому випадку вам можуть підійти моделі, які мають шнурівку або блискавку.

Особливості примірки зимового взуття

Щоб не помилитися з моделлю взуття на зимовий період, потрібно правильно провести примірку. Оптимальним періодом для примірок вважається друга половина дня. Саме в цей час ноги втомлюються та частково набрякають, що сприяє збільшенню стопи.

Важливо також враховувати спосіб носіння взуття. Наприклад, якщо ви звикли заправляти джинси в чоботи або черевики, то вам краще вибирати модель з широкою халявою. Можна також приміряти відразу кілька розмірів однієї і тієї ж моделі, і вибрати той варіант, в якому вам найбільше комфортно.

Підбивши підсумок цієї статті, хочеться відзначити, що зимові моделі - це особлива категорія взуття, до якої ставиться ціла низка вимог. І якщо їх не дотримуватися, ви наражаєте на небезпеку своє здоров'я і здоров'я ваших близьких. Тому кожен раз, коли ви захочете купити або чоботи на зиму не полінуйтеся прочитати даний матеріал. Це допоможе вам вибрати не тільки безпечне, але й комфортне в носінні взуття.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024