Як перевірити якість взуття?

Незалежно від того перед вами класичне взуття або кросовки, недосвідченому обивателю буде достатньо зробити правильний вибір, щоб купити одночасно стильне і якісне взуття під час візуального огляду. З цією метою необхідно мати певні знання або обмежити свій вибір виключно перевіреними виробниками. Не у всіх вистачає грошей, щоб купувати взуття у фірмових магазинах, де вони ставлять просто неймовірні накрутки. Хоча й там висока можливість потрапити на браковане взуття. Розглянемо універсальні поради, які допоможуть перевірити якість взуття при покупці, а також розглянемо, як відрізнити оригінальне взуття від підробки.

Універсальні показники якості класичного та спортивного взуття

Незалежно від виду та призначення взуття, оцінка якості завжди проводиться на базі чотирьох експлуатаційно-споживчих показників:

  • Рівень надійності. Наскільки матеріал буде зносостійким, настільки надійним буде взуття, воно буде придатне до ремонту і матиме тривалу гарантію, що додатково гарантуватиме тривалу експлуатацію.
  • Рівень ергономічності. Завжди потрібно звертати увагу на те, скільки важить взуття, наскільки воно жорстке та еластичне.
  • Рівень екологічної чистоти. Взуття має відповідати санітарно-гігієнічним властивостям, дозволяти ногам «дихати», щоб забезпечити ідеальний мікроклімат.
  • Рівень привабливості. Це говорити про те, наскільки взуття є красивим – чи є у нього все необхідне маркування та відповідне пакування.

Це основні показники, на яких і будується вибір спортивного та класичного взуття. Досить часто виникають складнощі, коли користувачі намагаються відрізнити оригінальне взуття та підробку. Тут немає нічого складного – взуття від виробника має унікальні відмінні риси, наприклад, логотип, декор, використовувані матеріали. В цей час відрізняється високим рівнем якості.
Обов'язково потрібно перевіряти наявність швів, відсутність потоків клею, що підтверджуватиме надійність взуття. М'яка підошва та шкіра підтверджуватиме високий рівень ергономічності. Санітарно-гігієнічні властивості кросівок ви зможете перевірити, коли проведете пробіжку або зануритеся у воду. А ось оцінку естетичної привабливості зробити досить просто – порівняйте взуття із моделями на офіційному сайті, а також наявність оригінальної коробки. Якщо всі показники співпадатимуть, тоді перед вами знаходиться оригінальне взуття.

Чим відрізняється натуральна шкіра від замінника?

Прийнято вважати, що якісне взуття має бути виконане виключно з натуральної шкіри. Справді, так було раніше. Зараз виробники навчили створювати замінники, які за якістю та експлуатаційними характеристиками фактично не відрізняються від натуральної шкіри. Якщо з якихось причин ви хочете саме шкіряне взуття, розглянемо, як відрізнити натуральний матеріал від підробки:

Фото Як перевірити якість взуття?
  • необхідно знайти на виробі наклейку, яка позначає матеріал;
  • покладіть руку на виріб – якщо через деякий час вона грітиметься, тоді це шкіра, а замінник шкіри охолоджуватиме руку;
  • якщо натуральна шкіра підігнута на шві, тоді шов буде округлим, т.к. вона товща;
  • шкіра не має різкого неприємного запаху, який так часто можна почути у замінника шкіри;
  • натисніть на шкарпетку взуття – при згинанні на ньому з'являтимуться зморшки, але коли шкарпетка повертає до вихідного положення, зморшки зникають;
  • якщо на шкіру падатиме вода, то вона вбирається і залишається темний слід, а на заміннику шкірі – стікає.

Сподіваємось, що ці поради допоможуть вам обрати взуття саме з натуральної шкіри.

Додаткові рекомендації щодо вибору якісного взуття

Якщо ви хочете озброїтися всіма можливими порадами перед наступним походом до магазину, тоді скористайтеся такими рекомендаціями:

  • Взуття потрібно міряти. Якщо виріб було пошито правильно, тоді таке взуття ніколи не тиснутиме і створюватиме дискомфорт. Потрібно стати на ноги, зробити кілька кроків або потоптатися на місці. Вибираючи кросівки, потрібно звертати увагу на згинання в області пальців. Вони мають згинатися над центральної частини, а ближче до пальців.
  • Гарантія. Ще один важливий момент, на який слід звернути увагу, якщо вибираєте взуття. Коли виробник готовий замінити зношені кросівки на нову пару, тоді за пару місяців вони не порвуться за допустимих умов експлуатації. Правда, в деяких випадках для отримання нової пари взуття потрібно підтримуватися певних правил догляду.
  • Віддавайте перевагу лише якісному взуттю. Пам'ятайте, що якісними бувають не тільки натуральні, а й синтетичні матеріали. Сучасні кросівки досить часто виготовляються із синтетичних ниток із чудовим вентильованим ефектом, що забезпечуватиме комфорт під час носіння.
  • Оцінюйте стики та шви. Шов на кросівках має бути рівним зі стібками на відстані від 2 до 3 сантиметрів. Якщо стібки знаходяться на ширшій відстані, то на місці шва ви бачитимете повернену шкіру або інші явні дефекти – це підробка низької якості.
  • Кріплення підошви. Необхідно звертати увагу не лише на верхню частину кросівок, а й на підошву. Вона має відрізнятися підвищеним рівнем міцності – для туфель оптимально вибирати підошву з міцного поліуретану, а для кросівок – більш еластичні матеріали.
  • Сертифікати. Якщо якість взуття викликає у вас сумніви, тоді потрібно попросити продавця представити сертифікат відповідності ГОСТ. Якщо він цього зробити не може, тоді висока ймовірність того, що перед вами взуття далеко не найкращої якості.
  • Упаковка товару. Обов'язково звіряйте дані на упаковці та на ярлику взуття.

Якщо дотримуватись цих правил, тоді ви зможете купити взуття високої якості, яке зможе вам прослужити протягом тривалого часу правдою та вірою, забезпечуючи високий рівень зручності та комфорту при кожному кроці. Наш інтернет-магазин подбав про те, щоб ви змогли купити взуття в Україні недорого.
Ми співпрацюємо безпосередньо з виробниками, тому саме у нас ви зможете придбати сертифіковане взуття за цінами на 10-15% нижчими, ніж в інших магазинах. Пропонуємо тільки якісний товар, тому вам не потрібно буде довго та складно вибирати. Завжди допоможемо зробити правильний вибір. Доставку здійснюємо у будь-яку точку України: Харків, Миколаїв, Одеса, Чернівці та інші області.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024