Як правильно доглядати замшеве взуття?

Замша – гарний та ніжний матеріал, який все більше подобається дівчатам. Але основна проблема полягає в тому, що саме замшеве взуття є недовговічним та непрактичним. Саме так думає більшість. Світові бренди щодня працюють над тим, щоб все замшеве взуття ставало тільки практичнішим, а дизайнери рекомендують мати в арсеналі хоча б кілька пар взуття - босоніжки, туфлі або чобітки. Тільки разом із таким взуттям ви зможете створити неповторний та сексуальний образ. Давайте розберемося з вами, як правильно доглядати замшеве взуття, щоб воно не втратило своєї привабливості.

Фото Як правильно доглядати за замшевим взуттям?

Загальні рекомендації щодо догляду за замшевим взуттям

Якщо ви хочете, щоб куплена пара взуття якомога довше зберігала привабливість, потрібно перед початком носіння 2-3 рази обробити замшу за допомогою водовідштовхувального спрею. Нанесли спрей, дали трохи висохнути далеко від джерела тепла, знову обробили і знову висушили - це виключить можливість швидкого руйнування верхнього шару замші.

Також необхідно періодично провітрювати та сушити взуття – не потрібно одну і ту ж пару взуття носити кілька днів поспіль. Це не з тим, що так модно. Справа в тому, що ваша нога звикатиме до одного типу устілки, підошви і т.д. До того ж, взуття необхідно провітрювати та давати можливість висохнути природним шляхом. Оптимально буде, якщо вибрати 2-3 пари та змінювати їх, залежно від стилю та погоди. Це особливо актуально для замшевого взуття, яке боїться постійного зовнішнього впливу.

фото кросівок Adidas Ultra Boost чорні на нозі

Замшеве взуття потрібно регулярно чистити від пилу за допомогою щітки певної жорсткості, щоб воно не втратило привабливості. Якщо на замші з'явилася пляма, не потрібно хапатися за бензин або мило, т.к. є досить велика кількість засобів для виведення плям, які дозволять досить оперативно повернути охайний вигляд вашої улюбленої парі взуття. Не зайвим буде час від часу використовувати спеціальні дезодоранти для взуття - іони срібла будуть не тільки усувати неприємний запах, але видаляти мікроби. В цілому, якщо у вас замшеве взуття, необхідно обзавестися водовідштовхувальним аерозолем, спреєм-поліроллю, відновником кольору, засобом для виведення плям і також щіткою потрібної жорсткості.

Замшеве взуття: основні правила догляду

Створіть для взуття імунітет

Щойно у вас у взуттєвому гардеробі з'явилося замшеве взуття, необхідно буде провести обробку за допомогою захисного нано-спрею, який створюватиме спеціальний прозорий шар. Саме він перешкоджатиме впливу снігу, вологи, бруду, солі, хімії тощо. Подібна процедура створити унікальний імунітет для вашої обновки, а зараз бар'єр з таких частинок буде бруднитися значно повільніше, ставши невразливими навіть у примхливу погоду.

Чистимо взуття за допомогою щітки

Коли ви захистили взуття, то вже після першої прогулянки потрібно освіжити замшеву поверхню. Якщо необхідно чистити замшевий матеріал, вам потрібна буде жорстка пориста щітка губка, яка разом з піною-очисником зможе видалити верхній шар пилу. Бажано додатково купити гумку, яка усуне жирний наліт і видалить плями.

Не зайвим буде покупка крепової щітки - вона здатна оновлювати верхній шар матеріалу і повертає замшевому матеріалу бархатистості. Для зручності можна купити кімнатну щітку, яка включає всі необхідні засоби. Якщо хочете освіжити та розпушити ворсову поверхню замші, потрібно провести обробку за допомогою щітки і потім кілька хвилин потримати взуття над парою – не забувайте, що замша має чиститись виключно у сухому стані.

фото замшевих кросівок ASICS

Косметика для вашого взуття

Потрібно купити не тільки водовідштовхувальний спрей, але й аерозоль, призначений для відновлення кольору. Одночасно служить ще й просоченням для загрубілої поверхні. Найуніверсальнішим рішенням – прозорий спрей, який надійно підтримує колір шкіри, а щоб повернути яскравість необхідно підібрати чорний або інший відповідний тон.

Якщо потрібно пофарбувати коричневу замшу, можна використовувати щіточку, змочену у кавовій гущі. Незважаючи на те, що взуття із замші добре «дихає», необхідно регулярно висвітлювати за допомогою спеціальних дезодорантів. Коли сезон носіння закінчується, необхідно очищені та пофарбовані чоботи «законсервувати» у пластикову колодку для збереження форми та зовнішнього вигляду.

Що не можна робити із замшевим взуттям?

  • Прати в машинці. Навіть якщо взуття сильно брудне, необхідно просто вимити їх теплою водою в машинці, потім висушити та заповнити папером усередині.
  • Чистити кремом. Не потрібно використовувати крем для шкіри, т.к. вони згубно впливають на ворс замшевої поверхні.
  • Протирати мокрою ганчіркою. Якщо почати протирати за допомогою ганчірки, ворсинки шкіри просто злипнуться і витруться, а знизу залишаться плями.
  • Носити у мокру погоду. Пам'ятайте, що замшеве взуття не витримує промокання - воно миттєво втратить свою привабливість.

Якщо дотримуватися всіх правил, тоді можете бути впевненими, що ваші туфлі або будь-яке інше замшеве взуття залишатиметься привабливим протягом багатьох років. Наш інтернет-магазин подбав про те, щоб ви змогли купити замшеве взуття на вигідних умовах. Пропонуємо лише товар відомих брендів, серед якого підберете оптимальне рішення. Завжди допоможемо зробити правильний вибір і додатково проконсультуємо, як доглядати замшеве взуття.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024