Як почистити тканинне взуття?

Незважаючи на появу великої кількості інших матеріалів, текстильне тканинне взуття користується тим самим високим попитом. Цьому сприяє легкість, зручність та яскравість, якої так не вистачає в гардеробі більшості людей. Особливо вона буде актуальною для використання у літню пору року. Матеріал фактично не буде натирати шкіру ніг у жарку пору року, забезпечуючи оптимальну вентиляцію, забезпечує комфорт під час піших прогулянок, тканина підходить для спорту та повсякденного носіння, а також колірна гамма моделей дозволить підібрати відповідне рішення індивідуально для себе.

Але, незважаючи на всі переваги тканинного взуття, воно має один істотний недолік - занадто швидко мажеться. Якщо знати низку нехитрих правил, тоді є можливість не тільки без проблем позбутися плям на взутті тканини, але й суттєво продовжити термін служби тканинного взуття, що дає можливість радувати носінню ще тривалий час. Якщо проводити правильне чищення, то тканинні сабо, мокасини, балетки, кросівки, кеди, туфлі з тканинним верхом радуватимуть чистими та привабливими. Особливо актуальними серед жінок є білі літні чобітки із тканини з перфорацією. Розглянемо, як правильно доглядати взуття з тканинних матеріалів, щоб воно залишалося все таким же привабливим.

Догляд за взуттям з текстилю на кожен день

Якщо ви купили кеди, кросівки або туфлі з текстилю, тоді спочатку можна обмежитися виключно механічним чищенням верхньої частини взуття. Зручно почистити взуття можна буде за допомогою сухої щітки від сміття та бруду верхню частину взуття, а підошву акуратно вимийте за допомогою ганчірки. Альтернативній щітці буде трохи волога тканина. Білі та кольорові мокасини з тканини можна почистити за допомогою вологих серветок, які не мають шкідливих домішок, тому не порушать стопу.

Дитячі серветки мають потужний ефект очищення, тому при регулярному використанні зовні і всередині взуття, можна не тільки зберегти початковий зовнішній вигляд улюбленого взуття, але також позбутися неприємного запаху всередині взуття. Подібний догляд стане особливо актуальним у транспорті під час подорожей, коли немає повноцінної можливості вимити ноги чи почистити взуття.

Фото як почистити тканинні кеди?

Тонкощі ручного очищення тканинного взуття

Відмінність тканинного взуття від інших матеріалів полягає в тому, що воно без проблем витримує контакт із водою. Основне – не потрібно замочувати її надовго у питній воді, т.к. підошва та інші матеріали, приклеєні до взуття, зможуть досить швидко відклеїтись. Це навряд чи додасть тканинного взуття привабливості. Загалом процес ручного чищення досить простий:

  • дістаньте з взуття устілки та шнурки – їх необхідно чистити лише окремо;
  • Візьміть взуттєву щітку з грубою щетиною і проведіть чистку по виробу - це дасть можливість позбутися зайвого бруду та пилу;
  • намочите взуття теплою водою, після чого з невеликою кількістю порошку або мила можна очистити поверхню взуття. Якщо у вас є взуття з кольоровим принтом, не рекомендується використовувати агресивні речовини, наприклад, хлорку – воно підходить виключно для взуття білого кольору;
  • прополощіть виріб у воді – це дає можливість позбутися залишків засобів, дбайливо відіжміть воду від ділянок тканини, щоб не залишилося розлучень і взуття швидше висохло;
  • щоб провести сушку взуття, потрібно використовувати тепле, сухе та добре провітрюване місце – потрібно встановити взуття таким чином, щоб з нього вода змогла витікати порушу, не застоюючи всередині.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете випрати тканинні кросівки або інше взуття без наслідків для привабливості та якості взуття.

Тонкощі автоматичного очищення тканинного взуття

Перевага текстильної взуття полягає в тому, що вона просто стирається всередині машини. Але, це стосується виключно моделей без підборів, наприклад, балетки, кросівки, мокасини і т.д., т.к. при автоматичному пранні таких виробів можна пошкодити техніку, або саме взуття. Процес підготовки до ручного прання досить просто: потрібно дістати устілки та шнурки, видалити різні забруднення, помістити взуття у мішок для прання, а аксесуари взуття – в інший мішок. Може використовуватися просто стара наволочка.

Сучасні моделі пральних машин мають спеціальний режим прання взуття. Але, якщо такого режиму не спостерігаєте, тоді просто підберіть найбільш щадний режим з дбайливим віджиманням і низькою температурою води. Коли завершуватимете прання, необхідно провести сушку аналогічним способом, як і при пранні ручним способом. Коли пара взуття висохла, необхідно зібрати її назад. Щоб захистити вироби від подальшого забруднення, рекомендуємо використовувати спеціальне просочення, яке відштовхує бруд, вологу та пил. Якщо все зроблено правильно, то ви з мінімальними зусиллями зможете досягти привабливості взуття.

Як вивести з тканинного взуття вивести складні плями?

Фото як почистити тканинне взуття?

Разом із стандартними забрудненнями, іноді на тканині з'являються забруднення різними агресивними засобами. Часта проблема - масляні плями, які досить складно очищаються на матер'яному взутті, тому це вже досить серйозна проблема. Отримати такі забруднення на взутті досить просто, необхідно просто перебувати на зупинці громадського транспорту або проводити якісь роботи з автомобілем – неприємні забруднення не забаряться. Стандартним пранням видалити подібні плями зазвичай не виходить.

Якщо ви виявили на тканинному взутті складні забруднення, не потрібно чекати, поки вони «зміцніють» і повністю просочаться у взуття. Поки слабке забруднення, його необхідно змастити за допомогою концентрованого засобу для знежирення посуду. Досить позитивно себе зарекомендував спосіб сухого присипання плями. Потрібно на пляму з олії насипати крейду, трохи втираючи її на поверхнях. Також може використовуватись крохмаль, борошно або тальк. Сипучий засіб вбере основні частинки жиру, а залишки зійдуть під час наступного очищення або при пранні за допомогою миючих засобів. Прекрасно вбирає олію суха гірчиця.

Великі плями не видалиш за допомогою «дідівських» методів. Оптимально проводити обробку за допомогою спеціальних засобів, що знежирюють. Машинна олія досить просто видаляється за допомогою бензину або розчинника. Необхідно свіжу пляму ретельно очистити за допомогою ватного диска, який змочений у вибраній вами речовині. При значних забрудненнях можна зробити компрес на проблемних місцях взуття. Потрібно просто взяти кілька ватних дисків, рясно їх змочити в бензині чи розчиннику, закріпивши з обох боків прищіпками чи іншим фіксатором.

Якщо всі методи не дають належного результату, можете використовувати суміш скипидару та нашатирного спирту, які мають бути взяті у рівних частинах. Суміш можна зупинити на деякий час на поверхні тканини та одразу провести інтенсивне очищення плями. Також можна провести експерименти за допомогою спеціалізованого засобу, наприклад, купити автомобільний спрей, олівець-виведення плям та інші подібні засоби, які призначені для очищення різних забруднень.

Коли хімічна обробка взуття проведена, необхідно провести стандартне прання, щоб видалити плями, що залишилися.

Висновок

Як бачите, догляд за тканинним взуттям досить простий. Перед очищенням необхідно враховувати характер плям, щоб ви змогли досягти максимальних результатів. Використовуйте лише щадний режим прання та невисокі температури, інакше замість чистого взуття ви отримаєте пару тканинного взуття за окремими компонентами. Якщо ваші мокасини або кросівки стали непридатними для очищення, ви зможете купити взуття в інтернет-магазині «Світ взуття». У каталозі сертифіковане взуття від відомих брендів, яке порадує якістю та ціною. Доставку провадимо по всій Україні.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024