Як швидко розносити тісне чи нове взуття?

У багатьох бувають ситуації, коли ретельно підібране взуття виявляється тісним і незручним у процесі носіння. І навіть дотримуючись правила примірки у другій половині дня, іноді складно вибрати необхідну пару. Причинами можуть бути нестандартна нога, звужена форма самої моделі, неякісний матеріал тощо.

Якщо під час покупки ви виявили, що з однієї з цих причин модель не підходить, то не варто впадати у відчай. І у цьому випадку знайдеться вихід. Щоб не терпіти нестерпні муки та болі від натертих мозолів до моменту, коли взуття розтягнеться, можна використати кілька порад про розтяжку взуття .

Але перш ніж приступати до процедури, слід переконатись у необхідності застосовувати розтяжку. Адже деякі моделі просто не розтягуються, а будь-які втручання псують їхній зовнішній вигляд. Тепер розберемося, у яких випадках потрібно застосовувати розтяжку.

Коли потрібна розтяжка для взуття?

Ця процедура є досить ефективною, але в той же час її потрібно проводити з обережністю. Є кілька випадків, коли необхідно використовувати розтяжку:

  • купівля маленького розміру моделі, оскільки в магазині не було потрібної пари;
  • занадто вузька форма взуття, хоча довжина підходить;
  • відповідна ширина, але тісно завдовжки;
  • зменшення замшевого взуття після дощу;
  • зменшення моделі наприкінці дня.

У будь-якій із цих ситуацій розтяжка допоможе уникнути мозолів, хвороб ніг, а також травм. Далі розглянемо кілька способів ефективного розтягування взуття.

Як розносити нові моделі?

Якщо на п'ятах з'являються мозолі, то в більшості випадків допоможе звичайний бактерицидний пластир. Його слід наклеїти на місця почервоніння і так повторювати протягом 2 або 3 днів. За цей період передня частина взуття помітно розширюється, а навантаження на п'яти значно знижується. Пластир можна застосовувати для усунення дискомфортних відчуттів, що з'явилися на одному з пальців на ногах.

Фото нової моделі взуття

Особливо важливо придбати саме бактерицидний пластир, оскільки він має антисептичний і загоювальний ефект. Цьому сприяє наявність додаткового товстого шару, що сприяє збільшенню розтяжки взуття саме там. 

Є 4 універсальні способи, які можна застосовувати у разі купівлі тісного взуття:

Спосіб №1

Тісне взуття можна віднести до взуттєвого майстра. У таких майстернях часто є спеціальні пристрої, які призначені для розтягування взуття. Крім цього, розтяжки такого типу можна придбати в магазині та використовувати будинки для різного взуття.

Спосіб №2

Для рознесення взуття можна використовувати піну. Окрім неї можна придбати особливий засіб для розтяжки, який можна знайти у спеціалізованих магазинах. Цей засіб підійде практично для будь-якого матеріалу, крім лакованих виробів. Цей спосіб вважається найбільш дієвим.

Зазвичай засіб для розтяжки є рідким складом, який потрібно наносити всередину взуття. Більш детальну інформацію про застосування можна отримати у продавців або прочитати на етикетці. У більшості випадків потрібно нанести розчин на вату і протерти нею місце, що натирає взуття.

Далі потрібно надіти бавовняні шкарпетки і бути схожим на таке взуття приблизно 45 хвилин. Такі кошти можуть бути представлені у формі спреїв. У цьому випадку його можна нанести на внутрішній бік виробів. Після цього слід також ходити в шкарпетках.

Для замшевих виробів використовується піна. Принцип застосування такий самий, як у попереднього засобу. Піну слід наносити всередину виробу, після чого помістити туди газети або походити по кімнатах. Діючими речовинами майже у всіх таких засобах є хімічно пом'якшувачі та спирт.

Спосіб №3

Для розм'якшення та розтягування взуття можна застосовувати також спирт, розбавлений водою, горілку та одеколон. Щоб нове взуття стало комфортним за розміром, можна змочити зазначеними засобами його внутрішню частину. Далі за стандартною схемою потрібно надіти щільні шкарпетки і ходити по будинку до моменту повного висихання.

Спосіб №4

Розтягнути взуття можна у морозилці. Цей спосіб, мабуть, незвичайний, але при цьому досить ефективний. Щоб отримати бажаний результат, вам необхідний герметичний пакет, в який можна залити воду з крана.

Порядок дій:

  • пакет потрібно помістити у взуття та наповнити його водою (вода повинна займати весь простір від шкарпеток до п'ят);
  • все це слід помістити в морозильну камеру на 8 годин.

Сутність цього способу полягає в тому, що перетворення води на лід сприяє розтягуванню взуття. Після закінчення зазначеного часу пакет потрібно дістати з морозилки та поставити його у глибоку ємність. Після того, як лід відтає, його можна витягати з туфель. В іншому випадку ви ризикуєте подряпати або пошкодити пару зсередини. Якщо після процедури ви не відчули жодного ефекту, її потрібно знову повторити.

Як розтягнути взуття зі шкіри?

Натуральна шкіра найкраще розтягується, тому вироби з неї користуються особливою популярністю. Якщо ви не бажаєте купувати спеціальні засоби або їх просто немає в магазинах, можна використовувати деякі народні рецепти. Для цього підійде рідина, що містить спирт або розчин із додаванням оцту.

Як швидко розносити тісне чи нове взуття?

Ці речовини слід наносити на внутрішню частину виробів. Більшої ефективності можна досягти, якщо повністю просочити взуття взуття. Щоб досягти максимального результату, слід надіти щільні шкарпетки і розношувати модель до повного висихання.

Усунути неприємний запах оцтового розчину допоможе мильний розчин, яким можна обробити пару зсередини. Підійде для розтяжки також звичайний окріп. Його можна залити в туфлі і одразу вилити назад. Після обробки виробу потрібно розношувати приблизно 25 хвилин.

Існує також метод розтягування шкіряного взуття за допомогою фена та товстих шкарпеток. Тісне взуття потрібно взути на ноги в товстих шкарпетках. Ступні треба стиснути якнайсильніше, і нагріти феном місце вигину. Якщо все охололо, потрібно повторити процедуру. Щоб уникнути пошкоджень після такого сушіння, слід обробити шкіру спеціальним кондиціонером.

Розношення взуття із замінника шкіри

Цей матеріал розтягнути складніше, але є кілька методів, які допоможуть вирішити цю проблему. Можна скуштувати кілька способів. Для цього підійдуть товсті шкарпетки, які потрібно змочити в одеколоні. У них варто бути схожим близько 15-20 хвилин. Цю процедуру можна повторювати щодня протягом 10 днів. Запах одеколону можна усунути тим самим мильним розчином.

Ще одним матеріалом для розтягування таких виробів є звичайна газета. Її потрібно нарізати та залити водою до набухання. Готовою масою треба заповнити весь обсяг тісних туфель. Сушити взуття слід 2 дні природним шляхом.

Способи рознесення замшевого взуття

Такий тип матеріалу вимагає особливого підходу, оскільки він найбільш схильний до пошкоджень. Щоб розтягнути таке взуття, слід звільнити місце у морозилці. Більш детально такий метод був описаний у попередній частині, де вказано чотири універсальні поради.

Крім цього, є ще один спосіб розтяжки, призначений для замші. Для цього можна використати звичайне пиво. Технологія обробки та ж: взуття слід намочити пивом, і одягти товсті шкарпетки для рознесення. Щоб позбавитися запаху, слід провітрити взуття на свіжому повітрі.

Розношення лакового взуття

Вказаний вид взуття можна розтягнути за допомогою класичного методу – горілки. Саме ця рідина є універсальним засобом. Якщо у вас є спирт, то найкраще додати воду в співвідношенні 1:3. У зробленому розчині потрібно замочити шкарпетки, і, не віджимаючи одягнути разом із лакованими туфлями.

У такому взутті потрібно ходити вдома до моменту повного висихання. Зазвичай це займає від 2 до 3 години. Такий розчин повністю безпечний для лакованого взуття. І якщо все зробити правильно, то збережеться первозданний вигляд.

На завершення варто відзначити, що який би ви спосіб не використовували, завжди потрібно дотримуватись певних рекомендацій. Адже кожному матеріалу, і кожній моделі потрібен індивідуальний підхід, а нехтування цими факторами призводить до пошкоджень та інших несприятливих наслідків.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024