Що робити, якщо взуття натирає? 15 способів вирішення проблеми!

Якщо ви купили нову пару взуття, або нещодавно почали носити старе, тоді питання натирання ніг для вас все більше актуальне. Саме таке взуття сприяє тому, що на ногах з'являються мозолі, які не дають відчувати справжнього задоволення від обновки. Давайте розглянемо з вами основні причини натирання взуття та хитрощів, які дозволять цього уникнути.

Причини натирання взуття

Перша причина, через яку взуття починає натирати – це неправильно підібраний розмір. Якщо чоботи, босоніжки або черевики вам маленькі, тоді вони механічно впливатимуть на шкіру, пошкоджуючи її. Якщо ж пара більшого розміру, ніж вам потрібен, тоді задник не фіксуватиме на п'яті і постійно зісковзуватиме, створюючи тертя з ногою.

Ще однією можливою причиною, через яку може виникати тертя є грубий або твердий матеріал. Наприклад, якщо ви купили мокасини з грубим задником, тоді вони сильно натиратимуть п'яти. Причиною натирання також може бути не підходяща модель взуття. Пам'ятайте, що взуття має добре прилягати до ноги, але не здавлювати його – необхідно враховувати той факт, що стопа постійно перебуватиме в русі, а до вечора можуть набрякати.

Для оцінки того, наскільки пара взуття добре підходить, необхідно спробувати помістити між ногою та матеріалом палець. Якщо він входитиме туди без проблем, тоді модель, швидше за все, вам підійде. І, останньою четвертою причиною, через яку взуття натирає, є підвищений рівень набряклості. Особливо це актуально в літню пору року, але може виникати після тривалої ходьби або при знаходженні в одній позі. У деяких випадках причиною цього є порушена робота нирок.

Фото Натирає взуття

Натирає взуття – що робити?

  1. Необхідно у спеціалізованому взуттєвому магазині придбати спеціальний засіб, який призначається для розтягування взуття. Найчастіше такі склади утворюються у вигляді спрею.
  2. Можете придбати спеціальну колодку, яку необхідно помістити всередину взуття - таким чином, ви зможете її трохи розтягнути.
  3. Якщо за час простою взуття зі шкіри трохи стислося, необхідно просто змастити матеріал дитячим кремом або жиром, залишивши на ніч – вранці одягніть взуття та здивуйтеся, що воно перестало натирати.
  4. Якщо матеріал задника занадто жорсткий, його можна трохи пом'якшити за допомогою молотка – потрібно обгорнути взуття м'якою тканиною і постукати по ньому молотком у тих місцях, де вони стикаються зі шкірою.
  5. Не забувайте про дивовижні властивості води. Кожен знає, що вода під час замерзання збільшується в обсязі, а таку особливість можна використовувати для ефективного та безпечного розтягування. Потрібно взяти пакет, заповнити його водою і помістити в черевики або туфлі таким чином, щоб колодка була повністю заповнена. Відправте пару всередину морозильної камери і залиште на ніч - зранку доставте пакет з льодом, давши трохи розтанути. Не використовуйте такий спосіб взуття з ніжних матеріалів, які бояться перепадів температур.
  6. На допомогу вам прийде і звичайний оцет, т.к. кислота здатна проникати у матеріал та розм'якшувати його. Необхідно змастити відрізок тканини чи рушник, після чого помістити його у взуття. Пам'ятайте, що після такої процедури може залишитися не зовсім приємний запах, тому потрібно провітрити пару відразу після обробки. 
  7. Якщо взуття сильно третє і викликає дискомфорт, ви зможете змастити задник за допомогою воску чи сухого мила. Такий засіб значно скорочує тертя, зводячи до мінімуму ризик появи мозолів. Така процедура має проводитися не один раз, а періодично.
  8. Потрібно нарвати, скомкати та намочити газету, після чого помістити її у взуття. Коли вона висохне, потрібно буде взути пару і бути схожим на неї хоча б протягом години. Вологий матеріал розтягнеться і обов'язково стане як литий з вашою стопою, переставши натирати.
  9. Потрібно взяти ганчірку та намочити її за допомогою гарячої води, після чого помістити у взуття на 15-20 хвилин. Вийміть її та надягніть взуття поверх шкарпеток, щоб воно розтяглося.
  10. У боротьбі з натиранням стане помічником і спирт – треба просочити ним товсті шкарпетки, одягти їх, а потім одягти взуття, яке натирає. Ходіть так доти, доки спирт повністю не випарується. Коли зняли туфлі або черевики, ви побачите, що вони розтяглися і стали м'якшими, тому не тиснуть. Якщо взуття виготовлене із замші, тоді бажано використовувати не такий сильний напій, наприклад, пиво. Але пиво залишає характерний запах. Спирт може негативно відобразитись на кольорі матеріалу.
  11. Якщо у вас є непотрібна коробка, то потрібно покласти в неї пару на ніч – під впливом вологи матеріал розм'якшуватиметься, і не натиратиме ногу.
  12. Для гумового взуття все набагато простіше – потрібно лише скористатися властивостями такого матеріалу. Він значно розм'якшується при термічній дії, отже, можна буде просто налити в чоботи гарячу воду - близько 60-75 градусів, після чого почекати небагато. Вилийте воду і швидко надягніть взуття на товсту шкарпетку.
  13. Що розтягнути взуття, і воно більше не терло, можна спробувати нагріти матеріал. Початки потрібно надіти щільні або теплі шкарпетки безпосередньо на туфлі або інше взуття, яке натирає. Тепер потрібно взяти фен та почати прогрівати взуття. Щоб посилити ефект, можна збризкувати звичайною водою, спиртом або оцтом.
  14. Щоб мінімізувати шанс появи мозолів, ви можете збризкати бічну частину стопи та п'яту за допомогою дезодоранту. Це знизить рівень потовиділення, зводячи до мінімуму можливість натирання.
  15. Можна за допомогою рослинної або касторової олії змастити всю поверхню взуття, після чого добре протерти її.
Фото Натирає взуття

Якщо дотримуватись цих рекомендацій, ви зможете назавжди позбутися такого дискомфортного та неприємного натирання взуття.

Профілактика натирання взуття

Також можна дотримуватись простих правил профілактики натирання. Щоб туфлі, чоботи чи черевики не сідали за рік, коли ви їх носите, необхідно просто перед зберіганням помістити всередину зім'яту газету або ганчірки. У цьому випадку вони збережуть свою форму, а матеріал залишиться таким самим під час носіння. Завжди правильно вибирайте взуття – визначтеся з розміром та не потрібно купувати взуття на виріст. Взуття має бути зручним, мірте на трохи набряклі ноги або враховуйте, що надвечір вони набрякають.

Не купуйте взуття, яке виготовляється із матеріалів високої жорсткості. Заздалегідь потрібно наклеїти пластир на вразливі місця, щоб розносити взуття, не пошкодивши власні ноги. Необхідно віддавати перевагу тільки натуральним та еластичним матеріалам. Саме таке взуття ви зможете купити в інтернет-магазині «Світ взуття». Пропонуємо лише сертифікований та якісний товар від відомих брендів. Завжди допоможемо зробити правильний вибір, щоб куплене вами взуття не натирало. Доставляємо товар у будь-яку точку України.

Профіль

Увійти
Замовлення
Знижка - 0%

Контакти

+38(093)33-75-372
info@mirobuvi.com.ua
Пн-Пт 9:00-19:00
2009-2024